Konkurs Lubelskie Smaki „Kuchnia polska”. Znamy skład jury!

Po raz pierwszy w historii konkursu Lubelskie Smaki prace uczestników sędziować będą kulinarne sławy z całego świata: Silvia Castano Finland, Secretary General Aregala International, Danillo Galhardo Brazil, Wolfgang P. Menge Germany, director Aregala Germany, Robert Trivinio Colombia director Aregala Colombia i John Nocita Italy, director Aregala Italy. 4 czerwca 2016 r. w Lublinie odbędzie się XIII edycja konkursu „Lubelskie Smaki”, którego tematem przewodnim jest „Kuchnia Polska”. - Do rywalizacji przystąpią reprezentacje szkół gastronomicznych oraz profesjonalni kucharze. Po raz pierwszy odbędzie się również konkurs dla dzieci w wieku od ośmiu do trzynastu lat - tłumaczy Jean Bos, pomysłodawca i organizator wizyty studyjnej 60 najlepszych kucharzy ze świata w Lublinie. marzycielok Nad całością konkursu będzie czuwał Maestro Jean Bos Zawodnicy, którzy startują w konkursie zawsze przywiązują ogromną wagę do tego, kto ocenia potrawy. Oto aktualny skład Jury. Jury konkursu dla szkół: Józef Sadkiewicz Przewodniczący, Euro-Toques Polska Marcin Sobol Euro-Toques Polska Rafał Kaczmarek Euro-Toques Polska Jarek Sak Restauracja Trybunalska Lublin Jacek Dutka Euro-Toques Polska
Jury Profesjonalne: Marek Rybacki Poland, Chairman of the jury, vice director Aregala Poland Silvia Castano Finland, Secretary General Aregala International Danillo Galhardo Brazil, Aregala Brazil Wolfgang P. Menge Germany, director Aregala Germany Robert Trivinio Colombia director Aregala Colombia John Nocita Italy, director Aregala Italy Jury techniczne:  Wojciech Harapkiewicz Poland, Vice President Euro-Toques Poland Sebastian Humski Poland, Vice Director Aregala Poland Seyfi Ali Ersahin Turkey, Director Aregala Turkey Nad całością będzie czuwał Jean Bos Patronat medialny: lubelskie.pl, jemlublin.pl, papaja.pl, gastrona.pl, poradnikrestauratora.com.pl, drogi-gastronomii.pl Waldemar Sulisz, na zdjęciu uczestnicy zeszłorocznej edycji