jem Teatr: Na styku kultur w Hotelu Ilan. Wieczorna kolacja z wielką sztuką kulinarną

Intrygująco zapowiada się trzecie premiera w jem Teatrze. 8 września o 19 w restauracji The Olive Hotelu Ilan możecie wziąć udział w niezwykłej kolacji "Na styku kultur". Na stole spotkają się dania kuchni ormiańskiej i żydowskiej. baner-na-strone-Jem-Teatr W spektaklu kulinarnym wystąpią: Diana Volokhova  i Sedrak Malumyan z Armenii, Mateusz Białkowski, szef kuchni restauracji The Olive oraz znakomity aktor Jerzy Rogalski. Potrawy żydowskie i ormiańskie spotkają się na jednym stole. Obie kuchnie łączy orientalna fantazja, namiętne przyprawy i temperament. To już 3 premiera w Jem Teatrze – pierwszej kulinarnej scenie w Lublinie. Po raz pierwszy spotkaliśmy się w Hotelu Alter, rok temu w Old Pubie, teraz w Hotelu Ilan, który jest symbolem Lublina, nazywanego przed wojną Jerozolimą Wschodu. Chef Sedrak Mamulyan, wirtuoz z Armenii w Lublinie Dołącza do wielkich, międzynarodowych gwiazd kulinarnych na Europejskim Festiwalu Smaku, po to by zaprosić was w niezwykłą podróż do dawnego Królestwa Ormiańskiego do morza do morza. Wielkiej Armenii. Lepszej wiadomości nie ma. Na zaproszenie JE Edgara Ghazaryana, Ambasdora Armenii w Polsce do Lublina przyjedzie Chef Sedrak Mamulyan, Master Chef z Ararath Hall. Legendarny kucharz, który stoi na czele Stowarzyszenia Rozwoju i Dziedzictwa Tradycyjnej Ormiańskiej Kuchni. Maestro Sedrak dba o to, żeby świat dowiedział się o tradycyjnych ormiańskich potrawach, chronionych jako dziedzictwo narodowe Armenii przez UNESCO. Kulinarne dziedzictwo to część wielkiej kultury Armenii. Jest największym znawcą korzeni tradycyjnej kuchni ormiańskiej, doradza i szkoli szefów kuchni w całej Europie, organizuje sympozja i festiwale kulinarne. Na festiwalu pojawi się w kilku punktach programu. Na Scenie Smaku będzie gotował z Robertem Makłowiczem. W spektaklu Jem Teatr zaprosi was w niezwykłą kulinarną podróż. Bilety Rezerwacja miejsc, bilety: [email protected] Waldemar Sulisz